VSK MU Brno – oddíl kanoistiky

2010 Skotský deník

Úterý 20. 7. 2010, den, kdy se objevila mlha.

Ráno nás přivítalo sluncem a teplem. Sušíme a sušíme. Pofukuje větřík, tak to schne natotata. Krmím zvědavé racky, kteří se potulují kolem stanů a hledají něco k snědku. Odjíždíme z kempu směrem k jezeru Lochness. Všichni si něco fotí, zejména zříceninu starobylého hradu na břehu jezera, ale zdejší příšera se nám do objektivu nedostala.

Cestou do Inverness míjíme kanály, které propojují moře s pevninou – tzv. caledonská cesta. V Inverness (na řece Ness) měníme eura a prohlížíme zdejší památky. Hrad nyní slouží jako správní budova. Ještě nákup v místním supermarketu a čekání na Ericha, který se opět pokouší sehnat nové zrcátko. Bohužel, ani zde nepochodil. Nedaleko městečka Forlan, asi 30 km za Inverness, táboříme na divoko u řeky Findhorn, která se zítra pojede – je to však pouze pro velmi zdatné vodáky.

Prší.

Stojíme s Víťou na mostě a pozorujeme řeku, povídáme si a najednou zahlédnu na obloze nádhernou duhu. Vydržela hodně dlouho a byla stále výraznější. Ale bohužel, přinesla nám vytrvalý déšť. Děcka ani nestačila postavit stany. Nevadí, alespoň jsem použila vodu tekoucí z markýzy jako přírodní myčku nádobí po večeři. Po společně vypité láhvi Pinot Noir jdeme do hajan.

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

1. září 2010
 

Hledání

Novinky

Přihlášení

Počasí

Počasí Brno - Slunečno.cz

 
 

Copyright © 2009–2020 VSK oddíl kanoistiky MU Brno.

Administrátor: admin.vskok (zavináč) gmail.com.